Framtidstro på Kinnex i Götene
Investerar 35 miljoner i utbyggnad och maskiner

AB Kinnex Mekaniska som idag sysselsätter 50 personer med en omsättning på 74 miljoner har nu påbörjat en utbyggnad på 1340 kvm som kommer att stå färdigt till sommaren.

Investeringen omfattar produktionsyta, montering/test hall, mätrum, svetshall, nya personalutrymmen samt upprustning av fasaden mot Järnvägsgatan

Företaget har som mål är att under 2020 nå en omsättning på 100 miljoner.
Målet bygger på en tillväxt hos befintliga kunder men också en växande kundkrets.
Kinnex har under många år varit beroende av förpackningsindustrin men har på senare tid vuxit starkt inom andra områden som hydraulik. Inom hydraliksegmentet finns vår för tillfället största kund Oilquick som ökar kraftigt.
Kinnex har även ett flertal spännande projekt till bland annat Tetra Pak samt nya kunder som Volvo Cars och Arcam.

-    Samarbetet med gamla och nya kunder gör att vi måste öka vår maskinkapacitet för att klara den volymökning som ligger under 2017-2020. Vi framtidssäkrar Kinnex säger företagets VD Andreas Danielsson.

När det gäller maskinparken har order tecknats på 3st 5-axliga DMG MORI
Fleroperationsmaskiner där samtliga utrustas med automationslösningar i form av robot eller paletter.

-    Kinnex producerar komplexa detaljer och för att kunna säkerhetsställa denna process i en volymuppgång måste vi också investera i ytterligare en mätmaskin säger VD Andreas Danielsson.

Mätmaskinen kommer att placeras i ett helt nytt mätrum där golvet är avskilt från övriga byggnader för att inte vibrationer skall överföras till mätmaskinen.

En del av komponenterna som Kinnex tillverkar idag har svetsning i kombination med bearbetning och våra kunder ställer allt högre krav vilket medför att Kinnex kommer att certifiera sig enligt ISO3834-3 i samband med flytten till den nya svetshallen.
Kinnex är idag certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.

Kinnex och dess ägare Reproservice ser ljust på framtiden!

Framtidstro på Kinnex i Götene

Framtidstro på Kinnex i Götene

Framtidstro på Kinnex i Götene

Framtidstro på Kinnex i Götene

Framtidstro på Kinnex i Götene

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår